17 Μαρτίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα 16 Μαρτίου 2014 και ημέρα Κυριακή στις 18:00  και στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Χαριλιωτών επί της οδού Νεμέας 21  συνήλθαν τα μέλη του συλλόγου σε τακτική Γενική συνέλευση με τα εξής Θέματα:

α) Οικονομικός απολογισμός
β) Διοικητικός απολογισμός
γ) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
δ) Θέματα πορείας του συλλόγου
ε) Διάφορες προτάσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15/8/2013~31/12/2013

Παραλαβή  3000 ευρώ  σε τραπεζική επιταγή με αριθμό 00959313-8
Παραλαβή  1136 ευρώ   σε βιβλιάριο στο όνομα του συλλόγου
Παραλαβή  353,80  ευρώ  σε βιβλιάριο για τις πάγιες εντολές της ΔΕΗ
                  4489,80  ευρώ σύνολο.

Τα 645,50 ευρώ ήταν για κάποια έξοδα που έγιναν όπως κλειδαριά για τον ξενώνα , σύστημα φωτισμού του ξενώνα, επιστολή προς ΔΟΥ Καστοριάς για το χαράτσι, μεγαρόσημα για έκδοση εγγράφων που μας ζήτησε η τράπεζα Αττικής για το βιβλιάριο στο όνομα του συλλόγου, βενζίνη για την μετακίνησή μου στην Καστοριά για την απαλαγή του χαρατσιού της Δ.Ε.Η., πληρωμή Δ.Ε.Η.. Το ποσόν λοιπόν που μεταφέρετε την 1/1/2014 είναι 3844,30 ευρώ.
α) Σας ενημερώνω πως εξ’ανάγκης έχει ανοιχθεί βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού στην επιτροπή της εκκλησίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο οποίο θα πιστωθεί το επιστρεφόμενο ποσό από το χαράτσι της ΔΕΗ για τα τρία (3) έτη που παρανόμως κρατήθηκαν και όπως ενημερώθηκα από τον ιερέα π. Βαγγέλη Παπουτσίδη πρέπει να πιστώθηκε στο βιβλιάριο αυτό ήδη το ποσόν από τα  δύο έτη 2012 & 2013 και αναμένουμε σε λίγο διάστημα και την πίστωση του έτους 2014.
β) Περιμένουμε επίσης από τον δήμο Νεστορίου απάντηση μετά από την συνεδρίαση  του συμβουλίου τους από το τελευταίο διοικητικό με θέμα την επιστροφή των δημοτικών τελών και δημοτικού φόρου μετά την επικοινωνία που είχα με την  υπεύθυνη στο τμήμα εσόδων του δήμου. Και πιστεύω πως θα είναι θετική και αυτών η απάντηση. Οπότε περιμένουμε και από εκεί κάποιες επιστροφές.

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

α) Η χρονιά που πέρασε ήταν μία χρονιά με αρνητικά γεγονότα για το χωριό όπως π.χ. των λεηλασιών που σχεδόν 4~5 φορές έγιναν επιδρομές από κακοποιά στοιχεία με θύματα τα σπίτια του χωριού. Ακόμη και η εκκλησία δεν έλειψε από την μανία τους αυτή, βέβαια δεν είναι και λίγο πράγμα να ακούς ότι σου άνοιξαν το σπίτι και να πηγαίνεις εκεί και να βλέπεις ένα σπίτι άνω-κάτω, να λείπουν και ένα σωρό πράγματα από μέσα, καταλαβαίνω την ψυχολογία του καθενός  και τους συμπονώ για τα γεγονότα που έχουνε περάσει τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς ο σύλλογος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για το θέμα αυτό, μπορώ να πω ότι εκτός από κάποιες επιστολές που στείλαμε προς το υπουργείο εθνικής άμυνας για την επαναφορά και επάνδρωση της 17ης ταξιαρχίας στην μεθόριο και με συναίνεση της ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Καστοριάς με το   ίδιο θέμα, στείλαμε επίσης και στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση παρόμοιο επιστολή..
Έχω έρθει σε συνάντηση επίσης με τον αστυνομικό διοικητή Νεστορίου, μετά το κάλεσμά του για το ίδιο θέμα, ο οποίος  μου τόνισε: << πως κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν  έστω  και με τα λιγοστά  άτομα που διαθέτουμε στο τμήμα και εκτός αυτού εκτός από την Καλή βρύση έχουμε στην κάλυψή μας  άλλα πέντε  χωριά να διαφυλάξουμε και όλα με μεγάλες αποστάσεις>>. Καταλαβαίνουμε  λοιπόν όλοι ότι η προσπάθεια που καταβάλουν  είναι μεγάλη.   Μου ζήτησε να του στείλω (όπως και του έστειλα) ένα σκαρίφημα με τα υπάρχοντα σπίτια, με τα στοιχεία των ιδιοκτητών ώστε να έχει  και αυτός μια εικόνα στα χέρια του, και να  μπορούν  να ειδοποιούν  τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του ακινήτου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα χωριά.
Ακούσθηκε και μία πρόταση από κάποια μέλη του συλλόγου, όπως να παραχωρήσουμε τον ξενώνα ή ένα μέρος αυτού στο στρατό για να φυλάει το χωριό.  Για το θέμα αυτό εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος, και ο λόγος είναι διότι ο ξενώνας κτίσθηκε για τελείως διαφορετικό σκοπό όπως,  να φιλοξενεί άτομα που αγαπάνε την φύση και ψάχνουν ένα κατάλυμα για τις λιγοστές μέρες που θα μείνουν αλλά επίσης και για συγγενικά πρόσωπα των μελών του χωριού που θα τον χρησιμοποιήσουν σαν κατάλυμα, και όχι για να φιλοξενούμε τον στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου