17 Αυγούστου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 15/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 


Στις 15 του μηνός  Αυγούστου ο σύλλογός μας εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου όπου τελέσθηκε όρθρος και  θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του χωριού μας από τον π.Ευάγγελο Παπουτσίδη. Στον εκκλησιασμό  παρευρέθησαν αρκετός κόσμος από συγχωριανούς μας αλλά και από τα διπλανά χωριά.
Μετά το πέρας του εκκλησιασμού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώον των πεσόντων.


Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου (όπως είχαμε προαναγγείλει)
 ΄΄ΓΡΑΜΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ'' με συγγραφέα τον συμπατριώτη μας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας Δημηρόπουλο Σωτήρη που έγινε στο προαύλιο χώρο του ναού. Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε πως τα έσοδα από την έκδοση αυτή του βιβλίου θα είναι αποκλειστικά για την ενίσχυση του Συλλόγου μας και τον ευχαριστούμε πολύ.
 Στην παρουσίαση του βιβλίου, μας έκαναν την τιμή και παρευρέθησαν μετά από πρόσκληση, ο τέως Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος  κ. Δημήτριος Κυριακού και η εκλεγμένη βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ και η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου που με τις επιστολές τους δικαιολογούν την απουσία τους.
Εμείς σαν Σύλλογος ευχαριστούμε όλους, παρευρισκόμενους και μη διότι είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις από κοντά το χωριό και την ομορφιά της φύσης που διαθέτει.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες από την ημέρα του εορτασμού κατά την κατάθεση στεφάνου στο ηρώον καθώς επίσης και από την παρουσίαση του βιβλίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου